donderdag, 05 januari 2017

Ramp met de Z. 852 'Assanat'

 

Ik dacht in blijheid 2016 te kunnen afsluiten zonder rampen. Het heeft niet mogen zijn. Het werd ons niet gegund.

De berichten over de ramp met de Zeebrugge 852 werden voldoende in de media gebracht. Mij is het vooral te doen om de nabestaanden.

foto eric maekelberge.pngSchipper Eric Maeckelbergh, 2-7-77 wonende in Oostende, gehuwd met Veerle Roman en vader van dochter Kenji (7) en zoon Harley. Voor de regeling van zijn uitvaart wachten we nog op de repatriëring.Eric werd gevonden maar overleed in het ziekenhuis.

 

J Ronsein.pngMatroos Johny Ronsijn, 2-4-66 wonende in Ichtegem. Hij kwam in het water terecht en kon zich van zijn visserskledij ontdoen om niet onder te gaan. Dankzij de lichten die bleven branden op het vaartuig kon hij zich oriënteren om het schip te bereiken. Via de achtersteven kon hij op het omgekeerde vaartuig geraken. Na 11 lange en bange uren van kou en ontbering, van angst voor de dood, kwam redding.

Abacar.pngMotorist Fall Diaw Babacar, 31-12-74, is een Mauretaniër (moslim)van afkomst en in het bezit van de Spaanse nationaliteit. Een graag gezien man in het maritiem milieu. Een duiveltje doet al voor zijn reder.Is nog steeds vermist. Via een verwant konden we corresponderen met zijn familie. Ze hopen heel sterk dat Babacar gevonden wordt en kan overgebracht worden naar hun dorp.

Mogen Eric en Bouba rusten in vrede.

 

De commentaren zijn gesloten.